طبقه بندي پروتيين ها

تحقيق در مورد همه چي

طبقه بندي پروتيين ها

۱,۶۷۲ بازديد

طبقه بندي پروتئين ها
تعريف:هنگامي كه تعداد اسيدهاي آمينه از حدود 100عدد در زنجيره پپتيدي تجاوز كند پروتئين مي گويند
پروتئينها بر اساس 3معيار طبقه بندي مي شوند:
1-حلاليت در حلالهاي مختلف
2-رفتار آنها در اولترا سانتريفيوژ
1-   ويژگي هايالكترو فورزي

طبقه بندي پروتئين ها
تعريف:هنگامي كه تعداد اسيدهاي آمينه از حدود 100عدد در زنجيره پپتيدي تجاوز كند پروتئين مي گويند
پروتئينها بر اساس 3معيار طبقه بندي مي شوند:
1-حلاليت در حلالهاي مختلف
2-رفتار آنها در اولترا سانتريفيوژ
1-   ويژگي هايالكترو فورزي
پروتئينها بطور كلي به سه دسته اصلي تقسيم مي شوند:
ساده
مركب
اشتقاقي
الف:ساده:
شامل:
1-آلبولين ها:مانندآلبومين تخم مرغ، لاكتوآلبومين وآلبومين سرم در پروتئين هي آب پنير شير،لكوزين غلات،لگوملين در دانه لگوم ها جزء اين گروه مي باشند.
ويژگي ها:محلول در آبهاي غير نمكي خنثي ووزن مولكولي كم نسبت به ساير پروتئين ها
2-گلو بولين ها : مانند گلوبولين هاي سرم ،اكتين، ميوزين در گوشت وگليسينين در سويا
ويژگي ها:محلول درمحلولهاي نمكي خنثي وتقريبا نامحلول در آب
3-گلو تلين ها: مانند گلوتلين در گندم و اوريزنين در برنج(اين پروتئين ها بيشتر در غلات يافت مي شوند)
ويژگي ها:محلول در اسيدها و بازهاي بسيار رقيق و نامحلول در حلال هاي خنثي
4-پرولامين ها:زئين در ذرت،گليادين در گندم،هوردئين در جو(در غلات يافت مي شوند)
ويژگي ها: محلول در اتانول 90-50%نامحلول در آب و حاوي مقادير زيادي پرولين و اسيد گلوتاميك
5-اسكلرو پر وتئين ها: كلاژن در بافت هاي ماهيچه اي و ژلاتين مشتق شده از آن،الاستين در تاندون وكراتين در مو وسم اينها پروتئينهاي فيبري هستند كه براي اهداف ساختماني وپيوندي به كار مي روند
ويژگي ها:نامحلول در آب و حلالهاي خنثي ومقاوم به هيدروليز آنزيمي
6-هيستونها:
ويژگي ها:اين پروتئينها به علت ليزين وآرژنين بالا در ساختمانشان داراي خاصيت بازي هستند
در آب محلول وبه وسيله آمونياك رسوب مي كنند
7-پروتامينها:مانند كلوپئين شاه ماهي و اسكومبرين ماهي اسقومري
ويژگي ها:پروتئين بازي قوي با وزن مولكولي پايين وسادهترين وداراي اذت بيشتر نسبت به ساير پروتيئن ها ،غني از اسيد آمينه آرژنين ومانند هيستون ها در آب و اسيد هاي رقيق محلول است
ب-پروتئينهاي مركب
شامل اسيدهاي آمينه تركيب شده با مواد غير پروتئيني
1- سفو پروتئين ها:شامل بسياري از پروتئينهاي غذايي اصلي است. در آنها گروهاي فسفات به گروه هيدروكسيل سرين و ترئونين متصل مي شوند
اين گروه شامل كازئين شير وفسفو پروتئين هاي زرده تخم مرغ
2- يپوپروتئين ها:ظرفيت امولسيفايري عالي دارند و در شير و زرده تخم مرغ يافت مي شوند
3-نوكلئو پروتئين ها:در هسته سلولي يافت مي شوند
4-   گليكو پروتئين ها:ميزان كربو هيدراتهاي ان8 تا20% است
5-   كروموپروتئين ها:اينها داراي گروه پروستتيك رنگي هستند مانند:كلروفيل ،هموگلوبين و فلاووپروتئين
ج-پروتئينهاي اشتقاقي:
به وسيله وشهاي شيميايي و آنزيمي به دست مي آيندو به مشتقات اوليه و ثانويه تبديل مي شوند بستگي به ميزان تغييراتي است كه در آنها رخ مي دهد.
مشتقات اوليه:به طور جزئي تغيير مي يابند و در آب نامحلولند
مانند كازئين منعقد شده توسط رنت
مشتقات ثانويه:به مقدار بيشتري تغيير مي يابند و تمامي آنها محلول در آب هستند
شامل پروتئوز ها ،پپتون ها و پپتيد ها
مي توانند با محلول سولفات امونيوماشباع رسوب كنند
داراي 2 يا 3 با قيمانده اسيدهاي آمينه هستند
تفاوت بين محصولات حاصل از شكستن پروتئينها در اندازه و حلالت آنهاست كه ضمن فرايند بسياري از غذاها مثلا طي رسيدن پنير تشكيل مي شوند

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.